Drobečková navigace

Úvod > Informace > Radnice informuje > 5.3.2022 Sbírka na pomoc Ukrajině v Krásně

5.3.2022 Sbírka na pomoc Ukrajině v Krásně



Datum konání:
5.3.2022

Přejeme všem dobrý den.

Moc prosíme všechny dobré lidi z okolí, aby nám pomohli s doplněním zásob potravin a drogerie potřebné pro lidi v nouzi.

Tyto darované potraviny povezeme, mimo jiné, i přímo na Ukrajinu. Jsou potřeba pro muže (vojáky), kteří jsou ze západní části Ukrajiny a jsou v přímých bojích. Jsou to manželé, příbuzní a známí maminek, které máme ubytované v Horním Slavkově. Píšou jim, že mají hrozný hlad. Musíme jim pomoci. Dále potraviny povezeme do ukrajinské obce Krásná, ze které pochází většina u nás ubytovaných maminek s dětmi. Do této obce přichází stále větší množství uprchlíků z východní části Ukrajiny a není zde možnost nic nakoupit, vše je zavřené. Maminkám a dětem, které máme u nás ubytované a nově příchozím uprchlíkům budeme také průběžně potraviny a hygienické prostředky dle potřeby doplňovat.

Sběrné místo bude opět na sále Kulturního domu v Krásně v sobotu 5.března v době od 14:00 do 18:00 hodin.

Potřebné potraviny: masové konzervy, rybí konzervy, paštiky, trvanlivé balené pečivo, těstoviny, rýže, sušenky, čokolády, káva, čaje, cigarety, balená trvanlivá jídla.

Potřebná drogerie: dětské pleny všech velikostí, vlhčené ubrousky, dámské vložky, léky proti nachlazení a bolesti, vitamíny, obvazy, včetně tlakových, náplasti, hojící masti a podobně.

Věříme, že nám znovu pomůžete a za to Vám patří velký dík.

Část potravin a drogerie budeme hned v neděli nakládat a zajistíme jejich rychlé doručení do obce Krásná na západě Ukrajiny.

Eva+Míra Duškovi + mnoho dobrovolníků.

Maminky z Ukrajiny, o které se staráme pro Vás připravují skvělé překvapení.

Město Krásno poskytne zdarma sál a tuto sbírku manželů Duškových podporuje, tímto způsobem zjednodušíme a zrychlíme celý proces přímého předání pomoci konkrétním lidem, kteří naší pomoc přímo potřebují.

Děkujeme za Vaší dosavadní podporu, jste nejlepší.

Jménem zastupitelstva města Vás zdraví Josef Havel